fredag 19 juni 2020

Midsommar

Kort notering om midsommar och Covid-19: Det har varit en fantastiskt vacker midsommarafton 2020, bästa på 50 år sägs det, vädermässigt. Jag undrar vad det kommer att ha för effekt på spridningen av Covid-19 om ett par veckor. Midsommar och de demonstrationer som förekommit den senaste tiden.

Jag befarar att smittspridningen har fått ett nytt uppsving. Vi får se om ett par veckor, om sjukvården brakar ihop eller ej. Det jag sett antyder inte att folk hållit på det där med social distansering speciellt noga. Tvärt om, köpcentrum har varit fullpackade med folk som handlat för midsommarfester, och köerna till systembolaget har varit långa.

Vi behöver fortfarande omfattande testning mot detta virus, för att kunna smittspåra och begränsa spridningen. Landet har över 5000 döda i viruset nu, och det stiger fortfarande snabbt. Antalet smittade stiger också snabbt, trots att bara en begränsad del av befolkningen har bekräftats ha smittan. Vi får se hur lång tid det tar ytterligare innan vi passerar 10 000 döda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar